SÓSZOBA
ÉS KRISTÁLYSÓ SZAKÜZLET

A természetes egészségmegőrzés ideális helye

Gyömrő,
Táncsics Mihály u. 59.
Tel: +36/30 472 2733
E-mail:soszoba.gyomro@gmail.com

KEDVES LÁTOGATÓNK!
HONLAPUNK MEGÚJULT, MELY AZ ALÁBBI CÍMEN ÉRHETŐ EL:
WWW.SODEKORACIO.HU
MENÜ

SÓSZOBA


A só jótékony hatása


A sóbarlangokban különleges, bakterológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik, magas a nyomelemeket tartalmazó só mikroszemcséinek koncentrátuma.


A sóoldattal telített levegő serkenti a légzőszervek aktivitását, a hörgők öntisztulását, mely által csökken a nyálkahártya gyulladás. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorgazmusokkal telített, állandó hőmérsékletű levegője az egészségre előnyös negatív töltéssel bír.

 

A különböző sóterápia gyógyító hatását az emberiség létezése óta ismeri és alkalmazza, amivel elhagyható a szteroidos gyógykezelés, megtakarítható a gyógyszerekre költött rengeteg pénz, csökkenthető a betegség miatt táppénzen töltött napok száma.

 

soszobaA levegőben lévő oldott sókristályok elősegítik a hörgők tisztulását és csökkentik a nyálkahártya gyulladását. Nagyfokú váladékoldó hatása miatt erőteljes öntisztulási folyamat indul el. Köhögéses, köpetürítéses, és nehézlégzéses panaszok rövid idő alatt enyhülnek.

Az immunrendszert erősítő hatása miatt egészséges embereknek is ajánlott. Megelőzhetőek a megfázásos megbetegedések, az allergiás tünetek ritkábban jelentkeznek.

Az egészségünkre és a közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő. A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll. A mai, civilizált környezetünkben – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb. – főképp pozitív töltésű ionokat hoz létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, füst tovább marad a levegőben, levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben a krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

 

 

Mi az a himalájai kristálysó?

 

soszikla A kristálysó a só legtökéletesebb geometriai formája, eredeti és természetes egységében megmaradt kincse a Földnek.  A Pakisztánból származó himalájai kristálysó kb. 250 millió éves só, mely a nagy nyomás alatt a hegyek mélyén, minden külső szennyeződéstől mentesen alakult ki.

 

A kristálysót ősidők óta használják gyógyhatása miatt, és a modern világban új tulajdonságait is kihasználhatjuk: a kristálysót melegítve vagy megvilágítva érvényesül a levegőt tisztító, ionizáló hatása és a szemnek kellemes, léleknek nyugtató színterápiás hatása is.

Emellett a sókristály szerkezeténél fogva képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás intenzitását, ezáltal csökkenti a szervezetet érő káros terhelést, nagyobb mennyiségben (pl. sófal esetében) pedig már érvényesül a só, mint ásvány kiegyenlítő ereje: test-azonos biorezonanciás frekvenciamintája segít beállítani a szervezet energetikai egyensúlyát, ezáltal növeli a vitalitást és javítja a közérzetet.


A kristálysó kevésbé ismert, méretre csiszolt változata – a sótégla - mint egészséges építőanyag, egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket rejt még magában. A sótégla szakszerűen rögzítve beépíthető a falba, lépcsőbe, ezáltal dekoratív textúrákat hozhatunk létre. Emellett egyedi méretre vágott sótéglákból különleges design bútorok - például sóasztal vagy sópiramis – és falra akasztható sóképek is készülnek. Nagy mennyiségű kristálysó beépítése pedig már terápiás célokat is szolgál, méretétől függően ezt nevezzük sókamrának, sószobának vagy sóbarlangnak.

 

A sótéglából készült és megvilágított helységben a só gyógyító hatását többszörösen használhatjuk ki. A kristálysó erős egészségtámogató erők forrása, amelyek mind a fényből, mind az anyagából – a sóból – indulnak ki. További előny, hogy a kristálysó – pusztán csak a jelenlétével – pozitívan hat az egészségünkre, anélkül, hogy bármit kellene csinálnunk, diétáznunk vagy drága tanfolyamokat végeznünk.

 

A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. A különböző sóbarlangokban lefolytatott vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.

 

 

 

Mi tehát a himalájai kristálysó összetett hatásának titka?


fehér só

A Himalája kristálysó több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és fennmaradásához. A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges kalciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket.

 

 

 

 

Hogyan fejti ki hatását a kristálysó?


A sószoba kedvező élettani hatásai a következő négy alappilléren nyugszanak:

  • Kristálysó-párásítóknak köszönhetően a tengerparti levegőhöz hasonló karakterű, sópárás klíma jön létre, melyet belélegezve érvényesül a só légút tisztító és nyálkahártya regeneráló, valamint természetes antihisztamin hatása.
  • A kristálysó, mint természetes negatív ion-forrás egy tiszta és stabil, allergén mentes közeget hoz létre, erősíti az immunrendszer működését és a szervezet összes funkciójára messzemenően pozitív hatással van a negatív ionok erős antioxidáns hatásánál fogva.
  • A kristálysóban, mint ásványban a napsugárzás által kiszárított őstengernek megfelelő, test-azonos biorezonanciás rezgésminta rögzült, mely segít az energetikai egyensúlyok helyreállításában.
  • Az átvilágított sótéglák által a napfény sprektumának megfelelő színterápiás hatás segít az idegrendszer működésének kiegyenlítésében, nyugtató és stressz oldó, valamint sejtregeneráló hatású.

 

Sószobánk levegője a következő betegségek tüneteit képes csökkenteni:

Légúti betegségek: asztma – légúti allergia – szénanátha – hörghurut – krupp – tüdőtágulat – COPD – nátha – köhögés – arcüreg- és homloküreg gyulladás

Egyéb betegségek: érrendszeri betegségek – mozgásszervi betegségek – emésztőrendszeri panaszok – öregkori panaszok – depresszió – stressz – alvászavar – koncentráció zavar – hiperaktivitás

Sószobánkban természetes, szennyeződésektől mentes, tiszta levegőt nyújtunk Önnek, annak minden jótékony hatásával együtt.


Mit nyújtunk Önnek a Sószobánkban?

  • Sószoba felnőtteknek
  • Sóhomokozó gyerekeknek
  • Nyugtató, stressz mentes relaxáció
  • Kristálysó termékek
  • Ingyenes tanácsadás
  • Egészségpénztári szerződések

 

 

A sótéglák színeinek gyógyító hatásai (Színterápia)

 

tégla színek

 

A sótéglák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig terjednek. Ezek az egészséges színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre. Nemcsak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön, majd a meridiánokon keresztül az agy központi rendszerébe, ahol az anyagcsere háztartást irányító folyamatokat pozitívan befolyásolják. Valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol megindítják, elősegítik a regenerációs folyamatokat.

 

 

A színek hatásai az egyes szervekre:

Vörös

Gyógyítólag hat a vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzésszámot.

Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő. Életerő, energiaadó, aktiváló.

 

Narancssárga

Gyógyítólag hat a klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra.

 

Sárga

Pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, letargia ellenes, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.

 

Fehér

Valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat és védelmezi valamennyi testrészt. Méregtelenít. Tisztít, becsületesség, igazság színe.

 

 

 

Asztali nézet