SÓSZOBA
ÉS KRISTÁLYSÓ SZAKÜZLET

A természetes egészségmegőrzés ideális helye

Gyömrő,
Táncsics Mihály u. 59.
Tel: +36/30 472 2733
E-mail:soszoba.gyomro@gmail.com

KEDVES LÁTOGATÓNK!
HONLAPUNK MEGÚJULT, MELY AZ ALÁBBI CÍMEN ÉRHETŐ EL:
WWW.SODEKORACIO.HU
MENÜ

SÓKÚRA A MINDENNAPOKBAN


VÍZ és SÓ- az élet építőelemei

fehér só

 

Az emberi test két legfontosabb alkotóeleme a víz és só. Mivel vizet és sót mindennap veszítünk, folyamatosan pótolnunk kell ezeket. Se só, se víz nélkül nem lenne élet a földön. A só koncentráció biztosítja a vérplazma ozmotikus nyomását, amely a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé. Só nélkül nem lennénk képesek egyetlen gondolat megfogalmazására sem, ugyanis az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő elemek a kálium és nátrium jelen vannak.


A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához, mint a víz. Se só, se víz nélkül nem létezhetünk. Fontos tudni, hogy amikor az éltető sóról beszélünk, nem a mindennapi használatban ismert konyhasóra gondolunk, hanem a 84 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó természetes kristálysóra!

Latinul sal = sol = nap, tehát a víz-sóoldat = folyékony napfény.

 

Tudja Ön, hogy

  • az emberi testnek több mint 70%-a víz?
  • az emberi agy 90%-a víz?
  • a könny és a vér 1%-os sóoldat (ez megegyezik az őstenger sókoncentrációjával) ?
  • a magzatvíz nem más, mint 37°C-os, 1%-os sóoldat?
  • só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására?

 


gleccserAz őstengerek kiszáradását úgy 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája okozta. Ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága található a sókristály rácsaiban. Víz hozzáadásával ezt az energiát szabadítjuk fel, a felszabadult energia tengernek pedig egyetlen feladata, hogy életet adjon és fenntartsa azt. Már őseink is tudták, hogy a só létfontosságú. A só lelőhelyek nagy kincsnek számítottak, azokat szigorúan őrizték. A só volt maga a hatalom és a pénz. Ezért is nevezték fehér aranynak.

A szervezetünk számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm, ezzel szemben egy európai ember átlagosan napi 15-20 grammot fogyaszt, ami 75-100-szoros túlfogyasztás! Következményei az ödéma, a cellulit, és a vizenyő, de a magas vérnyomás kialakulása is lehet a túlzott só fogyasztás következménye. Mivel vesén keresztül mindössze napi 5-7 gramm sót tudunk kiválasztani, kiválasztó szerveink iszonyatos túlterhelésnek vannak kitéve. A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratizációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált sejtek elhalása.

 

A természetes kristálysóban megtalálható az emberi szervezetet felépítő összes elem.

 

A periódusos rendszerből 92 természetes elemet ismerünk, amelyek - kivéve a nemesgázokat - a kristálysóban mind megtalálhatóak. A kristálysóban az elemek kolloidális nagyságban vannak jelen, tehát a szervezetünk számára azonnal rendelkezésre állnak.


A kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. A kristálysó a szervezetben felbontja a molekula kapcsolatokat, így pl.: lerakódások, elmeszesedés, köszvény. Erősíti az immunrendszert, így meg tudunk küzdeni a civilizációs betegségekkel, mint pl.: az allergia, asztma stb. A kritálysó ivókúra segítségével mindenkinek lehetősége nyílik egészségessé válni, annak maradni, közérzetét jobbá tenni, a testi és lelki egyensúlyát újra megtalálni és azt energiával feltölteni.

 

 

Sóoldat ivókúra


TISZTÍTÓ – MÉREGTELENÍTŐ - SALAKTALANÍTÓ KÚRA


SóoldatA kész 26 %-os őssóoldatból egy teáskanálnyi mennyiséget tegyünk egy pohárba, és öntsük fel jó minőségű ásványvízzel.
Ezt a kb 1 %-os sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra, ami kedvező hatással van minden szervünkre és életfolyamatunkra is.


Tehetjük a teáskanálnyi sóoldatot 1 liter vízbe is, amit a nap folyamán egyenletesen elosztva megiszunk.
Akinél a salaktalanítás ettől a mennyiségtől nagyon hevesen indul meg, az eleinte csak kis mennyiséget igyon, ügyelve a bőséges vízbevitelre és fokozatosan emelje a só mennyiségét.

Gyerekeknél és csecsemőknél néhány csepp elég a sóoldatból.

 

A sóoldat képes a szervezetet 24 órán át harmonizálni.
Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a felhasznált só minősége a fontos a pozitív hatás elérése szempontjából.

Semmi akadálya, hogy az egészséges életmód érdekében életre szóló szokásunkká tegyük az 1 %-os reggeli sóital elfogyasztását.

 


Inhalálás sóoldattal

MEGFÁZÁS - MEGHŰLÉS - NÁTHA:
LÉGÚTTISZTÍTÓ HATÁS

Az inhalálás leghatásosabb természetes módja a kristálysóval történő gőzölés!


Forraljunk fel 1 - 2 liter vizet inhalációra alkalmas edényben, és adjunk hozzá kb 20 gramm kristálysót, vagy egy - két kávéskanál kristálysóból készült sóoldatot.
Ha a só feloldódott, hajoljunk a gőz fölé, takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk 10 - 15 percig.

Súlyosabb problémák esetén napjában többször is inhalálhatunk.
Az inhalálás után pihenjen, mert a légzőszerveknek a gőzölés után kb. 30 percre van szüksége ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagok eltávozzanak.

Az inhalációt mindig 1 %-os sóoldattal kezdjük és későbbi alkalmakkor lassan emeljük a töménységet 3 - 5 %-ig.

 

 

Sófürdő

3 NAP BÖJT VAGY 30 PERC SÓFÜRDŐ ?

A kristálysó fürdősóból készített 30 perces sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos böjtkúrának!


A sófürdő koncentrációja legalább 1% -os legyen. Normál méretű fürdőkádnál ( 100 liter ) legalább 1 kg

kristálysót, vagy 4 liter őssóoldatot használjunk.
Minél nagyobb a só koncentrációja, annál intenzívebb a méregtelenítő hatás.
A sót tegyük a fürdőkádba és engedjünk rá kevés forró vizet.
Ha a só feloldódott, engedjük teli a fürdőkádat, 37 C-os vízzel. Az 1 %-os sófürdő nem lúgozza ki a bőrt, emiatt olyan kellemes a bőrnek.
Fürdéshez ne használjunk sem fürdőhabot, sem sampont, sem szappant.
A fürdés időtartama legalább 30 perc legyen!
Fürdés után ne öblítsük le bőrünkről a vizet, csak itassuk le törülközővel, majd pihenjünk fél órát.


A sófürdőt követően a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegében megkötődik a víz, a bőr természetes védőrétege is megmarad. Ezen okok miatt a sófürdő különösen száraz bőr esetén ajánlott.

Jótanács: A sófürdő vétele Teliholdnál az ásványok optimális felvételéhez vezet, salaktalanító hatása pedig Újholdnál a leghatásosabb.


Keringési - és szívbetegségben szenvedők legyenek óvatosak a sófürdővel!

 

Száj- és fogápolás

Ön mivel mos fogat, kedves Olvasó? Talán ostobának tűnik a kérdés... Fogkrémmel, természetesen. De valóban ez a természetes? Létezik természetesebb, igazán hatékony, és a fogkrémeknél jóval olcsóbb módja a fog- és szájápolásnak: a 26%-os sóoldat. Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal, majd öblögessünk vele 1-2 percen keresztül úgy, hogy közben a sóoldatot átpréseljük a fogak között.


A só megakadályozza a fogkőképződést, és a szuvasodást, képes a fogkő eltávolítására, és a fogíny regenerálására. A fogbetegségek zöme a száj és a torok túlsavasodására vezethető vissza. (Az elsavasodásról a következő fejezetben részletesen is beszélünk) A természetes kristálysóból készült sóoldat semlegesíti a száj flóráját, így megakadályozza a száj és a fogak megbetegedéseit.


Aki gyakran fogyaszt szénhidrátot, édességeket, erősen savasító ételeket, italokat, az elég gyakran érzi, hogy valami más ízre vágyik, vagy hogy furcsa utóíz marad a szájában étkezés után - ez biztos jele a száj elsavasodásának. Próbálja ki ilyenkor a sóoldatos fogmosást - ígérem, azonnal érezni fogja a javulást! A fogak érezhetően tiszták lesznek, megszűnik az ételmaradékok és a lepedék okozta kellemetlen érzés.

 

sóoldat

 

Sóoldatos száj- és fogápolás sikerrel alkalmazható:

• fogínygyulladás
• afta
• fogkő
• fogínyvérzés
• torok- és mandulagyulladás
• savas szájflóra esetén

 

 

Afta kialakulásakor ecsetelgessünk 26%-os sóoldattal minél gyakrabban. Kisgyermekeknél természetesen gyengébb oldattal próbálkozzunk, a gyermek érzékenységéhez igazodva, és próbáljuk meg fokozatosan növelni az oldat koncentrációját. Gyulladásos vagy nyitott sebek esetén szintén csökkenteni kell az oldat koncentrációját!

 

Bőrápolás 

Pattanásos, túl zsíros vagy túl száraz arcbőr, ekcéma, rovarcsípés, szemölcs, herpesz - megannyi kellemetlen probléma, ráadásul legtöbbször jól látható bőrfelületen. Valljuk be, sok csodaszert hajlandóak vagyunk kipróbálni (vagy kipróbáltatni pl. kamasz gyermekeinkkel), hogy mielőbb eltüntessük a sokszor kínos tüneteket. Krémek, lemosók, pakolások, vitaminok, kezelések - mind-mind egy vagyonba kerül, és többnyire nem is ismerjük igazán az összetételüket, ami néha allergiához vezethet, tetézve a bajt!


Ha Ön vagy bármely családtagja túl van már néhány kísérleten, és mégsem elégedett igazán az eredménnyel, tegyen most egy próbát a jó öreg természetes kristálysóval!

 

A sóoldattal való arcápolás szabályozza a bőr Ph értékét és vízháztartását, így egyaránt sikerrel alkalmazható száraz és zsíros bőr esetén.

 

Nedvesítsünk be egy vattapamacsot 26%-os sóoldattal, és töröljük át vele az arcunkat reggel és este. A nedvességet ne itassuk le, hanem hagyjuk megszáradni, majd a bőrön maradt finom sószemcséket egy száraz törölközővel töröljük le. Ezzel gyengéden le is radírozzuk az elhalt bőrt. (Saját tapasztalat: extra száraz bőrrel rendelkezem, így krémek nélkül létezni sem tudtam. Azonban amióta „sózom magam”, egyáltalán nem használok arckrémet, mégsem érzem az örökös húzó viszketést. Ha néha valami balga ötlettől hajtva mégis bekrémezem az arcomat, rögtön úgy érzem, hogy fuldoklik a bőröm, az eltömődött pórusok miatt...)

 

Gyulladt, pattanásos bőrre ugyanezt ajánlom: sóoldatos lemosás naponta 2 x. Fertőtlenít, nyugtat, megszünteti a bőr túlzott zsírosodását. A sószemcsék letörlése pedig kíméletesen eltávolítja az elhalt hámréteget. Ráadásul erre talán még egy kamasz fiút is rá lehet venni, míg valószínűleg nem szívesen mászkál különböző pakolásokkal az arcán.

 

sószappanRovarcsípés tüneteit enyhíti, ha egy darab nedves sókristállyal bedörzsöljük a helyét, ha szükséges, akár többször is. Szemölcs esetén nedvesítsünk be egy vattapamacsot telített sóoldattal, és rögzítsük a kezelendő felületre.

 

Kipróbálhatja a sókristályt dezodor helyett is, kedves Olvasó, bármilyen furán is hangzik. Egy nedves sókristály darabbal dörzsöljük be a hónaljunkat és hagyjuk megszáradni. A só megakadályozza a kellemetlen testszagokért felelős baktériumok elszaporodását.

 

Sokan kínlódnak az örökösen visszatérő ajak herpesz kellemetlen tüneteivel. Nekik is enyhülést hozhat a sókristály. Amikor jelentkezik az a fránya bizsergés az ajkán, dörzsölje be a helyét naponta többször egy benedvesített sókristály darabbal. Szerencsés esetben megakadályozhatja a hólyagok kialakulását, de ha mégsem, akkor antiszeptikus tulajdonsága miatt meggyorsítja a leszáradásukat.

 

Asztali nézet